Fototips för Airbnb

Att presentera ditt boende med vackra sanningsenliga bilder är första steget för en lyckad uthyrning via Airbnb och det är ingen hemlighet att valet mellan liknande objekt går till den som har mest representativa bilder.

Med fina bilder ökar intresset och antal bokningar garanterat, här nedan kommer du att få några tips hur du tar första steget till bättre bilder.

1: Ljus

Ljus är fotografens bästa vän. Det ger ett naturlig djup, färg och kontrast i en väl komponerad bild. Bra belysning gör att ditt foto ser mer professionell ut, vilket gör att även du inger en professionell övertygelse till den som är intresserad.

Fotografera under dagen, tänd alla lampor, öppna persienner dra från gardiner och låt allt naturligt ljus strömma in. De flesta moderna kameror justerar för ljuspunkter så de mörkare områden syns sämre om skillnaden blir för stor, så rikt kameran bort från fönstren om det är möjligt.

Foto mot fönster

2: Fotografera mot ett hörn

Denna teknik visar ditt utrymme på ett fördelaktigt sätt och adderar extra dimensioner till fotot. Fotografi rakt mot en vägg kan göra ett utrymmet verkar mindre än i verkliga livet, medan hörn bidrar till att ge en känsla av perspektiv.

Komposition av ett foto är mycket viktigt. Tänk på tredjedelsregeln för balans. Skapa en unik upplevelse för betraktaren och din bostad kommer att få många intressenter!

Hörnfotografi

3: Städa & styla

Ta dig tid att ta bort personliga saker som fotografier kläder och skor. Det blir mindre störande för tittaren och gör din bostad mer inbjudande och rymlig.

Tänk som en inredningsarkitekt ordna några blommor, lite färsk frukt och torka av blanka ytor. Städa upp och gör så snyggt som det aldrig någonsin varit. Städa, men var säker på att foto så nära verkligheten som möjligt till det att när de som bokat anländer. Låt dina foton vara en sann bild av hur gästerna kommer att uppleva din bostad. Checklista inför husfotografering.

Bäddad säng

4: Lyft fram det unika

Har du en vacker bakgård eller uteplats? En grill? Ett fantastisk kök? Finns det leksaker i ett rum byggt bara för barn? Har du en vacker utsikt? En tvättmaskin och torktumlare? En öppen spis? Låt dina gäster veta mer om din bostad med bilder. Alla dessa saker lyfter din bostad från de som inte har dem.

Människor älskar de små detaljerna, saker som fyller ditt hem med liv och personlighet. Om du har en samling med LP skivor -en exklusiv espressomaskin -en ångdusch eller en liten samling äggkoppar lägga till bilder av dem. Var inte blyg, folk älskar intressanta saker och platser med personlighet.

Tekopp och tekanna

5: Fotografera utomhus

Det som är utanför är lika viktigt som insidan av din bostad. Hjälp till att ordna människors förväntningar på deras ankomst genom att fotografera din bostad från utsidan. Den bästa tiden att fotografera utomhus är den första och sista timmen av solljus på dagen, känd som ”Golden Hour.” Detta är den tid på dagen då ljuset är mjukast (mest diffust) och mycket av färgen i din omgivning visas som bäst.

Och glöm inte ditt kvarter eller stadsdel! Människor gillar att bygga förväntningar, så ta bilder av ditt område. De kommer att berätta om vad som var inom gångavstånd så om du bor nära en lokal attraktion, en bra restaurang, eller ett bra fiskevatten, lägg upp några bilder av det.

Kvartersfoto

Bonustips!

Generellt sett är mer – mer, så ju fler bilder du har desto mer intresserade kommer människor att bli av ditt boende. Försök att inte fotografera samma sak flertal gånger, men använd mer än gärna en mängd olika ämnen. Gå brett, gå detaljerat, och ge potentiella gäster en bra uppfattning om vad din bostad är för ett ställe. Sist men inte minst viktigt VAR ÄRLIG!

Vill du ha hjälp med fotografering i Skaraborg ställer vi upp med en prisvärd lösning!

Skall du hyra boende på semestern skall du börja här –> airbnb